Полковника СБУ Романа Червінського за правду про «Вагнергейт» влада кинула за грати, - Бутусов

За матеріалами інтернет-видань 26.04.2023 569
На зображенні може бути: 2 людини, люди навчаються та відділ новин
   Голова Офісу президента Андрій Єрмак, який три роки допомагав путіну приховати підготовку до вторгнення рф під виглядом «всеосяжного перемирʼя», запроторив учора за грати полковника СБУ Романа Червінського, учасника операцій по знищенню «Гіві», «Мотороли» та інших російських злочинців. Червінському обрали запобіжний захід - утримання аід вартою - на період процесу. Влада вигадала, ніби він... може кудись втекти.
   А куди втече Червінський?
Червінського розшукують в рф, він є однією з мішеней російських спецслужб за ліквідацію російських терористів. Йому, крім України, тікати нема куди, він в очі росіянам заглядати ніколи не збирався.
   Натомість, у росії легко приймуть колишнього помічника депутата партії регіонів Єрмака, який зараз як голова ОП наказує посадити Червінського.
У росії легко приймуть одного з керівників МВС часів януковича Олега Татарова, який зараз, як заступник голови ОП, тисне на суддю Чайку у Шевченківському суді, щоб вона посадила полковника СБУ за грати.      
   До речі, нещодавно саме суддя Чайка винесла рішення на користь того самого Татарова, який уникає покарання за масштабне розкрадання квартир Нацгвардії у справі НАБУ.
   Червінський своєю службою довів, що він є патріотом України, і у нього є державні нагороди за справжні подвиги. Замовили Червінського з вигаданої причини, щоб помститись за його публічні свідчення у справі по спробі захоплення групи російських найманців з Вагнера у 2020-му році, яку зірвав Єрмак та Офіс президента, зливши інформацію ворогу.
   Тому запобіжний захід для безпеки України потрібен не щодо реального героя Червінського, а щодо тих, хто намагається допомогти росіянам і зараз, в умовах війни.
   Не хочу, щоб мені було соромно, що у таких обставинах я не виступаю на захист Романа Червінського, соромно стояти осторонь та дивитись на цю розправу.
   Учора подав заяву про бажання взяти на поруки полковника Романа Червінського, співробітника СБУ та ГУР, заслуженого героя війни за незалежність України.
   росіяни можуть сьогодні радіти - Роман Червінський, який був безпосередньо дотичний до ліквідації цілої низки російських командирів, в тому числі «Мотороли» та «Гіві», заводиться у наручниках до зали суду за вигаданим правопорушенням.
   Соромно на таке взагалі дивитись. Це робить влада, яка три роки брехала, що війни не буде, що вони добились миру, і замість снарядів будувала мости - на шляхах російського вторгення!
   Але чимало людей виступають. На підтримку Романа, це дає надію, що під тиском громадської думки спроби його покарати проваляться. Це помста за публічні свідчення по Вагнергейту, нічого спільного. З правосуддям ця замовна справа не має, і це усі чудово розуміють.
   Червінський нікуди не втече, він для себе усі компроміси давно відрізав, тримати його за ґратами можуть тільки на замовлення і під тиском влади. Це не справедливо та ганебно для держави.
   Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ