Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

Полковнику Дмитру Кащенку, уродженцю Дніпропетровщини, присвоєне звання Герой України

За матеріалами інтернет-видань 21.04.2022 892
 

Командиру легендарної 58-ї бригади присвоїли Героя України

Полковник Дмитро Кащенко відзначений Президентом України «за особистий приклад героїзму, яким надихає товаришів по службі, за надзвичайно ефективні бойові дії та конкретні й дуже важливі результати для збереження позицій нашої армії та вигнання окупантів».

Кащенко родом із Царичанки, що у Дніпропетровщині. Школу закінчив із золотою медаллю, Харківський інститут танкових військ — з відзнакою. Перший військовий досвід здобув у 93-й окремій механізованій бригаді, танковий батальйон якої він очолював. У липні 2014 року йому довелося виконувати надскладну бойову задачу на сході України: потрібно було розблокувати дорогу до Донецького аеропорту, взявши штурмом позиції ворога в н.п.Піски. Підрозділ Дмитра Кащенка провів зачистку визначених укріплень, зібрав багато трофеїв, при відході полковник отримав вісім поранень в обидві ноги, втратив багато крові.

У 2017 році Кащенко закінчив Національний інститут оборони України ім. І.Черняховського, після чого був призначений заступником командира 17-ї окремої танкової бригади.

58-му окрему мотопіхотну бригаду імені Івана Виговського, яка дислокується в Конотопі, Кащенко очолив з вересня 2019 року.

В перші дні повномасштабного вторгнення бригада полковника Кащенка героїчно відбивала наступ ворога на Сумській та Чернігівській ділянках.

За свої заслуги комбриг вже має ордени Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів. Тепер — ще й звання Героя України. А ще він вірить, що після смерті обов’язково потрапить до раю — бо в пеклі, за його словами, вже був. У Пісках, поблизу Донецького аеропорту.

Автор: Наталія Борута.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"