Польща ввела санкції на імпорт сільгосппродукції з білорусі та рф

За матеріалами інтернет-видань 09.03.2024 534
Немає опису світлини.
  Джерело: Михайло Ткач журналіст "УП", сторінка ФБ.
   Сейм Республіки Польща ухвалив резолюцію про введення санкцій у зв'язку з імпортом російського і білоруського продовольства та сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу.
   Про це повідомляє Польське радіо.
За словами кореспондента Польського радіо Томаша Зєлєнкєвича, "за" проголосував 441 депутат, ще двоє утрималися від голосування.
Презентуючи позицію "Громадянської коаліції", депутат Марта Вцісло зазначила, що Польща повинна переконувати всю європейську спільноту протистояти режимам і бути солідарними з Україною”
   Я не урядовець, не політик і навіть не аграрій. Я журналіст і громадянин своєї країни, який тиждень тому одразу після польсько-українського кордону опинився на польсько-білоруському.
   На минулому тижні я бачив, як польські компанії просто зараз ростуть і будують нові склади для продукції з росії. Я знаю і для польських спецслужб не буде проблемою це перевірити (тим паче, що вони вважають цей товарообіг сільськогосподарських товарів з росії проблемою. Про що її представники повідомили мені під час допиту тиждень тому), що білоруські компанії-перевізники вже переєструвались у Польщі для того, щоб приховати своє справжнє коріння і продовжувати живити тероризм та
диктатуру сотнями мільйонів євро на рік.
   Прикордонні готелі поряд з білоруссю заповнені білоруськими трейдерами, які в реальному часі керують процесами цієї торгівлі на крові. Вони їздять на автівках останніх моделей і просто роблять бізнес. Бізнес, який лише на перший погляд виглядає як звичайні товарно-грошові відносини. Але зрештою, завжди, бізнес існує для росії лише для того щоб захоплювати і вбивати. Бо росія з будь чого може зробити і робить зброю. Із газу, зерна чи навіть ріпакового шроту
   Дякую тим польським політикам, які вже не просто вголос почали говорити про блокування торгівлі з росією та білоруссю, а почали рішуче діяти.
   Бо як український журналіст на третьому році повномасштабного вторгнення росії в Україну, дуже добре, на жаль, усвідомлюю чим ця торгівля закінчується. І наразі не
розумію лише “де”.
   Бо за російською продукцією їдуть російські танки. І варіантів або альтернатив для Європи, окрім як зупитини торгівлю з росією для того, щоб зупинити російські танки, не існує.
Dziękuję bardzo!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ