Польська державна компанія увійшла на український ринок газовидобування

За матеріалами інтернет-видань 31.08.2021 161

Польська державна нафтогазова компанія купила контрольний пакет «Карпатгазвидобування», яке є єдиним власником спецдозволу на видобування вуглеводнів Библівської площі у Львівській області повідомляє UA.NEWS.

Як пише Ліга, відповідну угоду уклали PGNiG та американська компанія ЕРУ Менеджмент Сервісез, дочкою якої є «Карпатгазвидобування». Библівська площа у Львівській області з точки зору геології є аналогом Перемишля у Польщі з найбільшим у сусідній країні родовищем природного газу, яке PGNiG експлуатує вже понад 60 років. Польські геологи дослідили українську ділянку і дійшли до висновку про її привабливість та потенціал. В результаті угоди PGNiG має придбати частку розміром 85% у ТОВ «Карпатгазвидобування», підготовчі роботи щодо початку буріння геологорозвідувальної свердловини повинні бути завершені до кінця 2021 року.

Далі у другій половині 2022 року відбудеться буріння свердловини та випробування пластів. Якщо будуть отримані позитивні результати випробувань, свердловина буде приєднана до української газової мережі та введена в експлуатацію в 2023 році.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ