Польська поліція розслідує випадок висипання зерна із українських машин на дорогу

За матеріалами інтернет-видань 12.02.2024 291
Польська поліція розслідує випадок висипання зерна із українських машин на дорогу
Польські протестувальники висипали українське зерно з вантажівок на дорогу.
Це сталося на національній трасі, що веде до прикордонного переходу у Дорогусьці, передає RMF24. Подробиці події розслідує польська поліція.
 
«Три вантажівки, за кермом яких перебували громадяни України, після реєстрації в'їхали до Польщі. Учасники акції протесту не пропустили цей транспорт далі і в якусь мить відкрили напівпричепи, через що зерно частково висипалося на дорогу. Водії повернули назад у бік України », — заявили в поліції.
 
За повідомленням Центру протидії дезінформації, акцію з висипанням зерна з українських фур на кордоні організував Рафал Маклер – один із натхненників протестів, власник логістичної компанії та лідер люблінського осередку маргінальної партії «Конфедерація».
Ця політсила виступає за вихід Польщі з ЄС, критикує розміщення військ НАТО в країні та агітує за покращення стосунків з рф. Партія не користується широкою підтримкою поляків. Сам Маклер балотувався у 2019 році в Сейм, але невдало.
Чергова акція Маклера вочевидь відповідає інтересам рф, яка зацікавлена у конфлікті між українцями й поляками та зменшенні підтримки України з боку ЄС. Крім того, ця акція стала в пригоді напівкримінальним польським колам, яких підозрюють у рейдерських схемах на ринку перевезень в ЄС.
Деструктивні дії окремих політиків не повинні впливати на партнерські й добросусідські відносини України та Польщі, - зазначають у Центрі.
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ