Польські виробники проти української полуниці

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2023 366
Польські виробники проти української полуниці

У Польщі на ринках люди стоять у чергах по пів години, щоб купити полуницю з України. Вона вдвічі дешевша за місцеву і коштує всього 5-6 злотих за кілограм, повідомило видання Wprost, пише agronews.ua.
Зазначається, що польські садівники та фермери вимагають від уряду зупинити імпорт полуниці з України. Виробники стурбовані тим, що полуниця, що імпортується з України, не відповідає вимогам безпеки. Вони наполягають, щоб кожну партію з України зупиняли та перевіряли на якість, здебільшого, на залишки пестицидів.
 

 “Через те, що ринок повністю відкритий, польські підприємці програють цінову конкуренцію. Собівартість виробництва полуниці в Україні на кілька десятків відсотків нижча, ніж у нашій країні”, — прокоментував ситуацію Мирослав Малішевський, президент Польської асоціації садівників.
 

Він звернувся до міністра сільського господарства з проханням вжити термінових заходів та обмежити імпорт полуниці з України. Бо польські фірми гуртом скуповують українську полуницю, щоб надалі перепродати її в країнах ЄС під виглядом польської. Якщо виявиться, що така полуниця не відповідає стандартам ЄС, це вдарить по авторитету польських садівників, призведе до обвалу ринку та кризи фруктової галузі, - наголосив Мирослав Малішевський.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ