Понад 400 фермерських господарств діють в Рівненщині

За матеріалами інтернет-видань 04.03.2024 382
Понад 400 фермерських господарств діють в Рівненщині

Сьогодні у Рівненській області працює понад 400 фермерських господарств. Вони виробляють дві третини агропродукції. Повідомив Олександр Коваль, начальник Рівненської ОВА.
Він, зокрема, зауважив у ході конференції обласної асоціації фермерів, що  рівненські аграрії продовжують забезпечувати продовольчу безпеку не лише області і України, а й інших країн.  

"Стан справ в агропромисловому комплексі області частково утримується завдяки участі сільгоспвиробників у державних грантових ініціативах, а також у програмах підтримки обласного рівня.
Зокрема, у програмі часткової компенсації вартості племінних тварин, яку розробила Рівненська ОДА. Адже у зв’язку з агресією росії, в державі частково знищено тваринництво, і ми сьогодні забезпечуємо молочною продукцією, крім Рівненської області, й інші регіони", - зазначив Олександр Коваль.

Він впевнений, що саме  аграрії сьогодні тримають соціальний баланс на селі. Тому важливо, аби агропідприємства ставали сильнішими і розвивалися.

Наразі сільгоспвиробники можуть розраховувати на - 
  • гранти на розвиток садів і теплиці до 10 млн гривень або 7 млн гривень відповідно;
  • компенсація до 50% вартості відновлення та будівництва меліоративних систем. Це стосується прокладки труб, водовідведення, дощувального обладнання. Ця програма актуальна для фермерів Рівненщини, що займаються насінництвом і вирощуванням овочів;
  • малі аграрії, які обробляють до 120 га, зможуть отримати 4 тисячі гривень безповоротної допомоги на один гектар;
  • фермери, що утримують до 100 корів, - 7 тисяч гривень на одну голову та 2 тисячі ті, хто вирощує до 500 голів кіз та овець. Програма запрацює в травні-червні. Прийом заявок відбуватиметься через Державний аграрний реєстр. Власники худоби повинні обов’язково зареєструвати тварин в Єдиному державному реєстрі тварин.
  • компенсація 25% вартості сільськогосподарської техніки українського виробництва. Програма запрацює в квітні 2024 року.
  • підприємці, які обробляють до 500 га, можуть отримати гарантію на кредит через Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ