Понад 5 млн. тонн продукції українських аграріїв експортовано морем у лютому

За матеріалами інтернет-видань 01.03.2024 382
Понад 5 млн. тонн продукції українських аграріїв експортовано морем у лютому
Українським_коридором у лютому експортовано рекордний обсяг вантажів. Він становить 8 млн тонн, з яких 5,2 млн. тонн -- продукція українських аграріїв. Повідомив Александр Кубраков,  віце-прем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.
За його словами, це рекордні показники експорту не лише Українським коридором, а і за часів повномасштабного вторгнення.
 
 
"Ми поступово наближаємось до довоєнних показників експорту через ці порти. Сьогодні понад 90% всього агроекспорту йде через порти Великої Одеси та Дунайські порти. Україна залишається одним з ключових гарантів продовольчої безпеки. Особливо, що стосується експорту зернових до країн Африки та Азії. З початку роботи Українського коридору майже 28 млн тонн вантажів отримали 42 країни, з яких 19 млн тонн – це зернові та олійні", - наголосив Олександр Кубраков.
 
Він додав, що наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 113 суден, які мають експортувати майже 3 млн тонн вантажів.
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ