Попри понижувальний ціновий тренд, картопля в Україні надходить у продаж у середньому на 23% дорожче, ніж роком раніше
Вкрай низький попит на картоплю в Україні змушує виробників поступово знижувати відпускні ціни, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Головною причиною, яка провокує зниження цін на картоплю, на думку експертів, є суттєве збільшення некондиційної продукції на ринку. За словами фахівців, фермери почали активно розпродувати продукцію зі сховищ, якість якої почала стрімко погіршуватися після настання теплої погоди в Україні.
Так, на даний момент картопля в Україні пропонується до продажу в діапазоні 16-26 грн/кг ($0,38-0,62/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Багато українських фермерів сьогодні повідомляють про чималі запаси картоплі у сховищах. При цьому торговельна активність у цьому сегменті залишається досить низькою. У результаті, для того, щоб стимулювати торгівлю та розпродати наявні запаси перед початком польових робіт, фермери поступово знижують ціни на цю продукцію.
Проте, незважаючи на понижувальний ціновий тренд, картопля в Україні сьогодні надходить у продаж у середньому на 23% дорожче, ніж роком раніше. Однак при цьому аналітики проекту не виключать, у цьому сегменті ринку можливі різні цінові коливання до кінця поточного маркетингового сезону.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я