Пора на пікніки готувати шашлики. Щоб випереджати зростання цін на живих свиней

За матеріалами інтернет-видань 15.03.2025 137

 

В УКРАЇНІ ЗРОСТАЮТЬ ЦІНИ НА ЖИВИХ СВИНЕЙ

В Україні почали дорожчати живі свині

 15.03.2025   АВТОР  МАРИНА БОРИСПОЛЕЦЬ


Виробники м'яса вважають, що пікніки цього року почнуться раніше Великодня.

 

В Асоціації "Свинарі України" вказують, що живі свині почали дорожчати. І хоча ціни на них залишаються в межах цін минулого тижня, фахівці відмічають тенденцію до подорожчання.

Зокрема, фахівці зазначають, що зараз за кг живої свині просять 74,8 грн, що на 0,3% більше, ніж тиждень тому. Вони ж акцентують, що така тенденція спостерігається в усіх регіонах країни.

Регіональні середні ціни додали від 0,1-0,5%, - зазначають вони.

Як зазначили в АСУ, більшість м'ясопереробників розраховують, що ціни на живих свиней будуть стабільними, але не виключають певних коливань на ринку. Вони ж визнають, що попит на продукцію з м'яса свиней - посилиться, що зазвичай відбувається перед Великоднем. Крім того, в Україні очікується тепла погода і ті, хто виробляє м'ясо, розраховують, що українці стануть активніше виходити на нашашлики, що також підстьобне попит на свинину.

Тим часом нагадаємо, що частота вживання свинини залежить від кількох чинників, включно з особистими уподобаннями, загальним станом здоров'я та принципами харчування. Загалом, свинина - це м'ясо з високим вмістом насичених жирів, тож її слід вживати в помірних кількостях. Ось кілька рекомендацій:

Здорове харчування: Якщо у вас немає протипоказань (наприклад, серцево-судинних захворювань або проблем із холестерином), свинину можна їсти 1-2 рази на тиждень. Це дасть змогу урізноманітнити раціон і знизити ризик негативних наслідків від надмірного споживання насичених жирів.

Жирні частини свинини: Такі частини, як бекон, ребра або ковбасні вироби, містять більше жирів і солі, тому їх вживання слід обмежити. Краще обирати нежирні шматки м'яса, як-от філе чи вирізка, і готувати їх без додавання зайвого жиру.

Алергії та захворювання: У разі хронічних захворювань, наприклад, з підвищеним холестерином або гіпертонією, рекомендується обмежити споживання м'яса, особливо жирних його частин, або проконсультуватися з лікарем для індивідуальних рекомендацій.

Баланс з іншими джерелами білка: Важливо, щоб раціон був різноманітним, включаючи інші джерела білка, такі як курка, риба, бобові та рослинні продукти. Це допоможе збалансувати споживання жирів і підтримувати здоров'я.

У підсумку, свинину можна їсти кілька разів на тиждень, але важливо дотримуватися помірності та чергувати з іншими видами білка для оптимального харчування.

 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ