Пора припинити верховні ігри під час війни, - Ставнійчук

За матеріалами інтернет-видань 03.02.2024 535
   Серйозні держави , коли змінюються пріоритети у сфері національної безпеки і оборони, ухвалюють нові, актуальні оборонні стратегії на коротку перспективу, на подальше майбутнє!
   Ми ж про стратегічні напрями, цілі і завдання, навіть про необхідні строки їхньої реалізації довідуємося зі статей Головнокомандувача, із-за кордону. Повинна зауважити, розумні, новаторські статті!
   З цікавістю читаємо, обговорюємо. Але як оцінити їхнє призначення? Кому вони адресовані? Зарубіжним партнерам, для внутрішнього використання у воєнних, політичних цілях? Це виключно особиста думка чи колективна вищого військового керівництва? Як розуміти? Хто йому радить так робити?
   Скажу відверто, мені б хотілося, щоб зміст супер актуальних, професійних статей Головнокомандувача закладався у положеннях, до прикладу, Оборонної Стратегії України! Як це роблять, зокрема, у США, Китаї, ...навіть у тій же державі- агресорі росіі.
   Тоді це програма державних дій! Спільних дій! Тоді менше конфліктів і зʼясування стосунків, навіть конкуренції, що переходить у боротьбу, яка точно не приносить користі державі, бо розділяє суспільство. Тоді більше прагматизму між політичним і військовим керівництвом країни! Тоді є і буде спільна відповідальність за стан справ! Ми ж у жорстокій війні. Це є державницька позиція! Так має бути!
   Суспільство не повинне жити чутками про те, що завтра звільнять Головнокомандувача ЗСУ. При цьому читати про основні військові тенденції, проблеми і стратегічні шляхи їхнього вирішення від нього напередодні не у стратегічних державних документах, а у зарубіжних ЗМІ!
   Так хочеться звернутися з проханням. Припиняйте плз деструкційні дії. Усі! Підніміться над власними амбіціями. Має бути продемонстрований високий рівень політичної культури.
Дійте, нарешті, виважено і мудро!
Війна. Вона зобовʼязує!
   Марина Ставнійчук, Заслужений юрист України, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ