Посівна на Львівщині триватиме до першої половини червня

За матеріалами інтернет-видань 27.03.2022 855

За інформацією пресслужби Львівської ОДА,в окремих районах Львівщини, де дозволяють ґрунтові умови, сіють ранні ярі зернові і зернобобові  культури.
Погода також сприяє проводити ранньовесняне підживлення на площах озимих культур. Окремі господарства вже приступили до повторного підживлення.
За прогнозами фахівців, посівна площа сільськогосподарських культур під урожай 2022 року збільшиться на 2 % і становитиме 707,9 тис. га. У порівняннні з минулим роком ця площа збільшиться на півтори тисячі гектарів.
За словами директорки Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяни Гетьман, старт посівного сезону є надзвичайно важким.

"Але аграрії області чудово розуміють, що цього року сіяти треба за будь-яких умов. Від сільгоспвиробників Львівщини залежатиме продовольча безпека не тільки регіону. Врожай зібраний на наших полях має хоча б частково компенсувати втрати, пов’язані зі скорочення посівних площ на Півдні та Сході країни. Ранню яру пшеницю, овес, ячмінь, ріпак   аграрії Львівщини уже сіють. Посівна триватиме до першої половини червня включно",- сказала Тетяна Гетьман.

У Львівській ОДА опікуються нагальним питанням забезпечення  аграріїв області пальним. Зокрема, заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко  зустрівся з представниками АЗС. На їх думку, на сьогодні проблем із постачанням дизельного пального немає, і вони готові сприяти аграрним підприємствам у продажу палива. Однак наголосили, що на окремих АЗС є обмеження щодо об’ємів.  
За словами Юрія Бучка,  автозаправним станціям нададуть інформацію про необхідну кількість пального для фермерів. Юрій Бучко закликав аграріїв не зловживати і купувати стільки палива,  скільки необхідно для посівної, виходячи із запланованих площ та технічних можливостей.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ