Посівна в бронежилетах і касках

За матеріалами інтернет-видань 09.04.2022 839

На свій страх і ризик сіють запорізькі фермери на території Комишуваської ОТГ  в 30 км від лінії бойових дій. Повідомляє офіційний вебсайт Запорізької ОДА, передає "Фермер Придніпров'я".
За словами керівника Комишуваської ОТГ Юрія Карапетяна, наразі складно сказати, скільки господарств почали обробляти свої ділянки. Деякі виходять в поле, починається обстріл - і вони згортають посівну. Але є ті, хто ризикує, бо розуміє, що є відповідальність перед державою, населенням, пайовиками.
Зокрема,у агрофірмі «Лев» вже  понад тиждень працюють на землі майже щодня. Господарство обробляє 2000 га. 9 квітня  почали сіяти сочевицю. Найближчим часом планують сіяти соняшник.

Як зазначає директор агрофірми, депутат Запорізької обласної ради Віталій Лупинос, ще до війни встигли підживити озимі культури.

"Хлопці нормально налаштовані. Дякую їм і їхнім жінкам, всі розуміють, що треба працювати. На посівну кампанію нам виділили бронежилети, деякі хлопці в касках. Я маю забезпечити своїх робітників усім необхідним", - опікується Віталій Лупинос.

Аграрії у військовій амуніції виходять у поля лише після того, як там попрацюють сапери. Нещодавно співробітники ДСНС витягли 50 боєголовок. Навколишню територію ворог постійно обстрілює . Зафіксовано використання окупантами заборонених касетних бомб.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ