Посівні площі Херсонщини порівняно з минулим роком зростуть втричі

За матеріалами інтернет-видань 26.03.2024 398
Посівні площі Херсонщини порівняно з минулим роком зростуть втричі

Цьогоріч в Херсонській області загальна посівна площа сільськогосподарських культур очікується у межах 153 тисяч гектарів. Прогнозовані площі втричі перевищують показники минулого року. Це стало можливим завдяки інтенсивному розмінуванню полів. Повідомив у ході брифінгу перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.
За словами посадовця, до засіяної озимини додадуться ярі зернові, зернобобові та технічні культури. А також – кавуни, дині та овочі.
Сільгоспвиробники Херсонщини активно долучаються до всіх державних програм з фінансової підтримки. Так, з початку року 7 агропідприємств скористалися держпрограмою "5-7-9" і отримали кредити для розвитку господарств на суму близько 60 млн. грн
Дмитро Бутрій зауважив, що 90% розмінованих сільгоспземель відразу обробляються фермерами. Зокрема, тільки на звільненому Правобережжі  розміновано 40% сільгоспугідь.  Це становить 206 тисяч га.

"Щодня тисячі саперів працюють над тим, щоб зробити Херсонщину безпечнішою. За рік кількість залучених вибухотехніків зросла в 10 разів", - підкреслив Дмитро Бутрій.

 

Херсонська обласна державна адміністрація

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ