Посольство РФ у Ризі буде розташовуватися на вулиці Незалежності України

За матеріалами інтернет-видань 11.03.2022 504

За повідомленням Міністерства закордонних справ України, станом на 10:00 11 березня обстановка на дипломатичному фронті України така:
Зокрема, Сенат США ухвалив  проєкт бюджету на 2022 рік, у якому передбачено надання 13.6 мільярдів доларів  США на допомогу Україні та партнерам США по НАТО. Уряд Австралії вирішив заборонити імпорт із Росії нафти, нафтопродуктів, природного газу, вугілля й інших енергоносії. Санкції набудуть чинності з 25 квітня.
Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення провести консультації з ПАРЄ щодо нових заходів, які мають бути вжиті проти Росії у відповідь на серйозні порушення нею статутних зобов'язань.  27 міст Польщі в односторонньому порядку припинили дію двосторонніх угод про співробітництво з 29 містами РФ та 4 містами Білорусі. Російські та білоруські спортсмени та офіційні особи відсторонені від змагань під егідою Всесвітньої федерації карате (WKF). Ризька дума ухвалила рішення перейменувати частину вулиці, де розташоване посольство РФ, на вулицю Незалежності України.
Уряд Грецької Республіки  ухвалив рішення відправити до Польщі транспорт для добровільного вивезення українців, що були вимушені тікати від російської агресії.
З канадського Едмонтона до України вирушив літак з медикаментами, засобами першої допомоги, обладнанням, спеціальним одягом та іншими речами першої потреби.
Американська актриса українського походження Міла Куніс та її чоловік актор Ештон Кутчер зібрали понад 20 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу Україні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ