Потреба в трактористках зростає

За матеріалами інтернет-видань 18.04.2024 342
Потреба в трактористках зростає

Як пише SEEDS, на Волині півсотні дівчат навчаються на трактористок.
За словами помічника майстра Юрія Матвійчука, у машинно-тракторному парку Колківського центру профосвіти – 36 тракторів і навчальний полігон, де двічі на тиждень відбуваються практичні заняття.

«У групах трактористів – приблизно по дві дівчини. Дівчата в нас навчаються доволі легко. На відміну від хлопців, вони сприймають інформацію вміло, і якось спокійніше та вдаліше в них виходить», – зауважив Юрій Матвійчук.
 

Колківський центр професійної освіти очолює Людмила Панасюк, яка сама за освітою – трактористка.
Вона розповіла, що за період війни вивчилося 10 дівчат, а  доросле населення приходить до центру підвищувати кваліфікацію. Жінки також ідуть, бо чоловіків позабирали на війну, а вони мають землю та техніку. У центрі 17 жінок здобули  професію трактористки за останні два роки.
Як зазначив заступник начальника управління освіти і науки Волинської ОВА  Олександр Ткачук, за попитом і популярністю професія тракториста у волинських училищах посідає п’яте місце. Зараз на трактористів навчається 1200 учнів із семи тисяч.
Він також додав, що раніше існували для дівчат обмеження щодо цієї професії. Жінкам було заборонено навчатися на трактористів через умови праці. Сильна вібрація дуже згубно діє на жіночий організм, але техніка міняється і вимоги змінилися.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ