Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

Повітряні Сили ЗСУ збили вчора 3 літаки ворога, сьогодні ще одного

За матеріалами інтернет-видань 18.02.2024 416
 ЗСУ знищили три російські літаки / фото Міноборони РФ

    ЗСУ знищили три російські літаки / фото Міноборони рф

   Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат не виключає, що пілоти трьох збитих російських літаків могли катапультуватися. Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи учора на запитання щодо збиття трьох літаків російських окупантів.

"Це дуже гарний знак. Не вперше відбувається падіння літаків цього типу: і Су-34, і Су-35. Які саме обставини, деталі - зрозуміло, ми не будемо проговорювати. Але це те, що потрібно. Це те, що посилить позиції, зокрема і наших наземних, сухопутних військ", - зауважив речник.

   Ігнат додав, що літаки Су-34 та Су-35 протягом останніх днів закидали керованими авіабомбами, зокрема Авдіївський плацдарм та інші напрямки.

   "Ми про керовані авіабомби з вами говоримо вже понад півроку. Противник спершу використовував їх поодиноко на Херсонському напрямку, Бериславський район. Там вони випробовували ці керовані авіабомби, які можуть планувати близько 70 кілометрів, - така дистанція їхнього застосування. Зараз вони виходять на ті показники, що можуть і до сотні за добу випускати по позиціях наших військ", - сказав він.

  Речник додав, що "летять вони на глибину 20-25 кілометрів, бо ближче літаки не підлітають". "А коли провокують, підлітають, то отримують ось такі результати, які є 17 лютого", - зауважив Ігнат і припустив, що тепер росіяни побояться підлітати ближче.

Він також підкреслив, що боротися із КАБами можна лише таким чином - знищуючи їхні носії.

"Знищувати російську авіацію, не давати їй можливості наближатися до наших кордонів допоможуть далекобійні системи протиповітряної оборони, які у нас вже є, допоможуть літаки F-16 з далекобійними ракетами, які зможуть відганяти російську авіацію подалі", - сказав речник ПС ЗСУ.

   Ігнат також розповів, що за даними розвідки, при ураженні літаків було видно, як летіли парашути. "Чи вижили пілоти, - теж, мабуть, дізнаємося. Навіть з їхніх пабліків, я думаю, що буде це скоро відомо", - додав він.

   На уточнення, чи поки що не зрозуміло, якою є доля російських пілотів, речник сказав: "Поки не зрозуміло. Було видно, що спрацювали катапульти на цих літаках. Можливо, не на всіх. Будемо детальніше відслідковувати, яка доля рашистів, які спробували катапультуватися".

  А сьогодні вранці Повітряні Сили ЗСУ повідомили: близько 6.00 воїни повітряного командування "Схід" приземлили черговий російський літак – винищувач-бомбардувальник Су-34 на Східному напрямку.

   "УНІАН".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"