Представники «Нібулону» ознайомили Посла Франції з питань Чорного моря з потужностями компанії

Новини компаній 18.04.2024 330
Представники «Нібулону» ознайомили Посла Франції з питань Чорного моря з потужностями компанії

Посол Франції з питань Чорного моря Мікаель Ру відвідав потужності «НІБУЛОНу» в Миколаєві і поспілкувався з представниками компанії. Повідомляє Нібулон.
У ході візиту йшлося про проблему заблокованого флоту та необхідність його виведення для збільшення експортного потенціалу Дунаю.
Зокрема, Михайло Різак, директор із взаємодії з органами влади «НІБУЛОНу», зазначив, що евакуація флоту з миколаївського портового вузла має повернути ціну на фрахт на Дунаї на довоєнний рівень. Це здешевить логістику на близько 20 доларів за тонну.
Михайло Різак також наголосив, що побудована компанією вже у воєнний період логістика Дунаєм зіграла важливу роль для всього українського експорту в той час, коли глибоководні порти Одеси не працювали.
Однак, незважаючи на високий потенціал і практичність, на сьогодні цей експортний шлях не використовується на максимум, адже програє в маржинальності глибоководним портам Одеси.  
На думку Михайла Різака, зараз Бессарабія є дорожчою в плані залізниці й доставки автотранспортом у порівнянні з глибоководними портами, оскільки це додаткові 250 км автошляхів і 200 км залізниці, що здорожчує логістику.
Вихід він вбачає у вирівнюванні ситуації, зокрема, «Укрзалізниця» могла б забезпечити конкурентні умови доставки агропродукції до дунайських портів, надавши спеціальні тарифи на свої послуги. Також через посла  Михайло звернувся до французьких організацій із проханням допомогти придбати ще 250 вагонів-зерновозів.  

«Якби Україна імплементувала досвід ЄС щодо компенсації/скасування акцизу на пальне для каботажних перевезень, ми б врятували дороги від вантажівок і сьогодні бачили б Південний Буг і Дніпро судноплавними», – впевнений директор із взаємодії з органами влади «НІБУЛОНу».   

Наприкінці зустрічі делегація відвідала Суднобудівно-Судноремонтний завод Нібулон та Перевантажувальний термінал, які є візитівкою не тільки компанії, а й всього регіону.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ