Президент України звернувся до корінних народів рф

За матеріалами інтернет-видань 30.09.2022 305
 
Володимир Зеленський, скриншот

          Президент України Володимир Зеленський звернувся 29 вересня до корінних народів росії та закликав їх боротися проти чинної влади, яка забирає громадян на війну в Україну. Він закликав їх відмовлятися їхати воювати в загарбницькій війні, яка покриває вічною ганьбою рф:

   - Народи Кавказу! Усі народи на території росії! У вас немає жодної причини бути серед цих багатьох, хто все ще служить тому одному, хто хоче цієї війни. Ви не маєте гинути в Україні. Ваші сини не повинні помирати в Україні! Немає у вас такого обов’язку. Ні перед вашими батьками, ні перед вашими дітьми, ні перед вашим майбутнім, ні перед майбутнім вашої рідної землі. І ви це добре знаєте.

Мітинг проти мобілізації у республіці Дагестан, Росія
    Протести в рф проти мобілізації

         Ніхто не повинен брати участі в ганебній війні. Дагестанці не мають гинути в Україні. Чеченці, інгуші, осетини, аварці, черкеси та будь-який інший народ, який опинився під російським прапором. Загалом майже 200 різних народів... Ви знаєте, хто відправляє їх до України. Той, хто відправляє, він і хоче їх зробити «вантажем 200», – додав голова держави.

        А чого хочете ви? Я впевнений, що ви хочете щасливо жити на своїй землі. Переконаний, ви втомилися від брехні. Я впевнений, що ви знаєте: боротися потрібно зараз! Ми бачимо, що ви чините опір злочинній мобілізації, якою російська влада хоче перекрити провал своєї кадрової армії і своїх злочинних наказів. Боріться, щоб не загинути!

       Володимир Зеленський закликав корінні народи рф захищати свою свободу на вулицях та майданах, щоб не довелося потім воювати в горах і лісах за своє право жити.

Президент завершив відеозвернення пророчими словами поета Тараса Шевченка з поеми "Кавказ": 

Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ