Президенти України, Швейцарії і Латвії, прем'єр Литви вшанували в Києві пам'ять жертв Голодомору

За матеріалами інтернет-видань 25.11.2023 279
ukraina-vshanovuie-pamiat-zhertv-holodomoru-zelenskyi-zaluzhnyi-ta-inozemni-hosti-vzialy-uchast-v-ofitsiinykh-zakhodakh

   Київ  •  УНН

   Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років, а керівництво держави заявляє, що Україна не забуде, не буде завойована і не припинить свій шлях до свободи, незважаючи на нинішні виклики. Президент Зеленський пообіцяв протистояти російській агресії та запобігти новому геноциду.

   Військове і політичне керівництво України разом із поважними гостями з інших держав вшанувало пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років, повідомляє УНН.

Сьогодні звучатимуть наші молитви. І звучатимуть наші слова на захист справедливості. І буде видно нашу солідарність – солідарність усіх вільних людей, які запалять свічки пам’яті на знак того, що Україна ніколи не забуде своїх людей, чиї життя були забрані Голодомором-геноцидом. 
І коли в ніч перед днем пам’яті жертв геноциду звучала робота нашої ППО, коли працює зброя наших воїнів для захисту життя України, коли наші рятувальники ДСНС ліквідовують наслідки ворожих обстрілів і допомагають людям, ми знаємо, що Україну не зламати, не підкорити й не знищити.

Україна збережеться. І буде вільною. І йтиме шляхом свободи разом із тими у світі, кого поважає і хто поважає нашу державу. Це лише наш вибір – і так завжди буде

заявив Президент України.

   Зеленський наголосив, що ми ніколи не забудемо того, через що довелося пройти Україні і зупинимо новий геноцид росії, який вона принесла на нашу землю.

   У жалобних заходах взяли участь, зокрема: президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, президенти Швейцарії Ален Берсе і Латвії Едгарс Рінкевичс, прем'єрка Литви Інґріда Шимоніте.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ