Приорільська паляниця - 2023

Марина Бабич 25.10.2023 383
Приорільська паляниця - 2023

20 жовтня 2023 року у Перещепинській ТГ вдруге відбувся ярмарок "Приорільська паляниця". Учасників з різних куточків Перещепинської міської ТГ та гостей  сусідньої Магдалинівської ТГ вітав Малокозирщанський сільський клуб.  Тут тривала яскрава виставка здобутків майстерних кулінарок,  талановитих співачок і щедрих благодійників.


За словами  Наталії Ляльки, директорки Малокозирщанського сільського клубу, засновниці "Приорільської паляниці, ця культурно-мистецька подія настільки об'єднала людей, що її активно підтримали  місцеві   підприємці. Серед них Володимир Плахотний,  Юлія Романцова, Віктор  Деревянко,  Ірина П'ятак, Ніна Круглова та багато-багато інших благодійників, без яких "Приорільська паляниця" не "спеклася б ".


Пані Наталія розповіла, що традиційно ярмарок складався з конкурсної частини - презентації традицій випікання паляниці та здоби від майстринь-учасниць і, звичайно, ж з тематичної концертної програми за участю аматорських творчих колективів клубних закладів. До участі у ярмарку долучилося 13 майстринь, одна з них Оксана Болюбаш із с.Казначеївка Магдалинівської ТГ. Решта представляли Перещепинську міську ТГ.
Журі очолювала Людмила Шокало,  засновниця коровайної школи онлайн м. Дніпро. На думку пані Людмили, на виставці було тепло, смачно, весело та родинно.

Всі учасники відзначені подарунками, а переможці отримали необхідну для роботи техніку для приготування випічки.
Перше місце здобула Світлана Бутенко із села Левенцівка. Друге посіла Оксана Болюбаш із села Казначеївка, третє - у Катерини  Лазуренко із села Багате.
Зазначається, що після проведення ярмарку вся продукція була доправлена на позиції воїнам ЗСУ.


На думку учасників "Приорільської паляниці", не встиг відгомоніти другий ярмарок, як вже мріється про третій.
Правду кажуть, що гостиннішої за Україну землі у світі немає. Це ще раз довели працьовиті і завзяті українські  жінки, які вміють і паляницю спекти, і пісню заспівати, і навчити інших готувати вправно, щоб застілля дарувало радість і домашній затишок.

На першій світлині - Світлана Бутенко, яка здобула перше місце "Приорільської паляниці - 2023"

МАЛОКОЗИРЩАНСЬКИЙ СІЛЬСЬКИЙ КЛУБ

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ