Приорітетом для Повітряних Сил є літак Ф - 16, - Микола Олещук

За матеріалами інтернет-видань 14.01.2024 251
Олещук про посилення авіації: В пріоритеті – F-16, але розглядаються й інші платформи

   Україна розглядає різні літаки й вертольоти для посилення бойової авіації, проте наразі винищувачі F-16 залишаються в пріоритеті.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що повністю підтримує позицію командувача Сухопутних військ Олександра Сирського щодо посилення можливостей ударної авіації для забезпечення наступальних та оборонних дій Сил оборони.

– Повітряні сили розглядали і розглядають різні авіаційні платформи для посилення та подальшого розвитку бойової авіації України. У приорітеті сьогодні, звісно, освоєння F-16, на який уже перенавчаються українські пілоти. Втім, наші фахівці вивчають й інші можливості щодо збільшення бойового потенціалу авіації загалом, – пояснив він.

   За його словами, нині на озброєнні перебувають чотири основні типи бойових літаків, які поступово замінюватиме західна техніка.

– Одразу відмовитися від експлуатації радянських літальних апаратів ми не зможемо. Тому поряд із F-16 у небі працюватимуть і МіГ-29, не виключено, що бойові спроможності бомбардувальників Су-24М посилить Mirage-2000D, а штурмовиків Су-25 – A-10 Thunderbolt II, – додав генерал.

   Олещук зауважив, що днями обговорили з Сирським перспективні напрямки подальшої роботи у сфері розвитку та зміцнення авіаційної компоненти Повітряних сил та армійської авіації Сухопутних військ.

   "Факти".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ