Призначення керівника САП: Банкова підготувалася, доручивши Офіс генпрокурора прислузі Татарова

За матеріалами інтернет-видань 18.07.2022 526
18 липня 2022, 11:48

На завтра заплановане засідання конкурсної комісії з обрання керівника САП. Після вчорашніх закликів президента з великою вірогідністю воно таки відбудеться і є шанс отримати нового головного антикорупційного прокурора.
Хто така Вікторія Спартц, яку зненавиділи Єрмак і Татаров – агенти Росії  #шоубісики - YouTube

Це не диво і не прояв політичної волі, а частина розрахунку Банкової. Схоже, там нарешті зрозуміли, що непризначення керівника САП приносить більше шкоди і перетворюється на стіну в наших відносинах із Заходом. Тому вирішили підстрахуватися на інших напрямках.

Новопризначений аватар Татарова в Офісі генпрокурора Олексій Симоненко буде "смотрящим" за роботою НАБУ і САП. Він буде блокувати чи скасовувати рішення нового керівника САП там, де це потрібно. Симоненку не буде проблемою бруднитися.

Чи не могла це робити Венедиктова? Звісно, могла, але з Симоненком це робити буде простіше, швидше та ефективніше. Нагадаю, раніше саме його руками злили справу Татарова. Після цього йому особливо нема чого втрачати. Ну і саме на Венедіктову тепер ОП спробує повісити всі проблеми із затягуванням конкурсу на нового керівника САП.

Припускаю, що рішення суду щодо конкурсу до САП сьогодні таки не буде – його залишать на майбутнє як ще один інструмент впливу на майбутнього керівника.

Так само не виключено, що частина конкурсної комісії завтра одночасно з затвердженням результатів конкурсу спробує таки підкласти свиню в процес. Наприклад, в рішення комісії спробують закласти якусь незаконну умову призначення, чергову спецперевірку або прив'язку до майбутнього рішення суду. Будь що, що може в майбутньому допомогти делегітимізувати процес.

Певен, що міжнародні експерти за таке не проголосують, але сама спроба стане черговою серією ганьби перед Заходом. Так само, як і факт відсутності кворуму або неприйняття ніякого рішення завтра.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ