Про посівну -2022 і стан агросектору України

За матеріалами інтернет-видань 17.03.2022 700

За словами заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Дзьоби, українська влада робить усе можливе, аби не допустити дефіциту продовольчих товарів та підтримки продовольчої безпеки.

На думку Тараса Дзюби, є декілька інструментів для підтримки наших фермерів, які запровадив Уряд. Це часткове гарантування кредитів від комерційних банків на проведення посівної, гуманітарна допомога,  чітка координація з міністерствами транспорту Польщі, Румунії по розширенню логістичних можливостей, тісна взаємодія з Укрзалізницею. Приміром, Уряд Австрії надасть допомогу українським аграріям у вигляді посівного матеріалу.
Керівництво Укрзалізниці та ОДА західних регіонів закликали приватні компанії будувати нові залізні термінали для підвищення пропускної здатності наявного урожаю.

Тарас Дзюба висловив впевненість, що по території всієї країни озимина дійсно в хорошому стані. І, незважаючи на складнощі, в яких доведеться вести польові роботи, Україна буде з хлібом. Але  експортний потенціал суттєво підточується цією війною, що буде призводити до зростання ціни.

Як зазначив Тарас Дзюба, великомасштабна війна і бойові дії, які проводяться на території нашої країни, в першу чергу руйнують логістичні ланцюжки і завдають шкоди інфраструктурі. Це призводить до більшої тривалості руху вантажів, більшим логістичним витратам. А втім, наголосив представник відомства, діє продовольчий штаб, який допомагає координувати роботу серед всіх основних українських ретейлів, української влади як на місцях, так і на центральному рівні.

"Є гуманітарний штаб, який займається постачанням продовольства з-за кордону і діяльність міжнародних організацій, з якими ми ведемо переговори, зокрема, FAO і WFP про їхнє фінансування виробництв в Україні мукомольних і хлібобулочних підприємств для того, щоби стимулювати їхню діяльність», - сказав Тарас Дзюба.

Він додав, що основні країни з ринку нашого збуту (Близький Схід, Південно-Східна Азія й Північна Африка) наразі втратили надійного постачальника і вимушені будуть шукати заміщення нашої продукції. Це призводить до інфляційних процесів і ризику на всьому континенті. Україна щодня веде перемовини з партнерами про підвищення санкційного тиску на росію за вчинення агресії.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ