Про закриття кордону з Польщею не може бути і мови, - Олександр Кубраков

За матеріалами інтернет-видань 29.02.2024 358
Про закриття кордону з Польщею не може бути і мови, - Олександр Кубраков

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков прокоментував заяви про нібито триваючі перемовини з Урядом України про закриття кордону з Польщею.
Він, зокрема, зауважив, що для України стабільно працюючий кордон – це питання виживання у війні з російським агресором.

"Ми з великою повагою ставимося до дружньої Польщі і запропонували конструктивні рішення, а також зробили кроки назустріч для зняття напруження на кордоні. Очікуємо відповідні рішення збоку польського уряду.

Ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею. Подібне рішення не буде вигідне нікому, окрім нашого спільного ворога” , - підкреслив Олександр Кубраков.

 

 

За словами Taras Kachka, торгового представника Мінекономіки, премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск у ході переговорів чітко зазначив, що закриття кордону було би дуже болісним рішенням для двох економік.

"Припинити навіть на день торгівлю, яка в річних параметрах становить 11,7 млрд доларів (а за польською статистикою навіть більше) - це надто болісно. Не кажучи вже про транзит, який є життєво важливим для України", - написав у ФБ Тарас Качка.

Міністерство відновлення України

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ