Прогнозоване виробництво зерна в Сумській області цього року становитиме 3,4 млн. тонн

За матеріалами інтернет-видань 10.03.2024 450
Прогнозоване виробництво зерна в Сумській області цього року становитиме 3,4 млн. тонн

Цього року в Сумщині через відсутність на окремих територіях безпечних умов для проведення сільськогосподарських робіт прогнозується зменшення посівної площі на 5% порівняно з 2023 роком -  до 1 млн. 25 тис. га. Повідомив  директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОВА Олександр Маслак.
Він, зокрема, зауважив під час наради з аграріями, що  прогнозоване виробництво зерна у регіоні складатиме 3,4 млн. тонн, олійного насіння – 1,1 млн. тонн. Цього достатньо для задоволення внутрішніх потреб регіону та формування товарного фонду для експорту.
Олександр Маслак підкреслив, що у ході проведення комплексу весняних сільськогосподарських робіт буде заснована гаряча лінія аграрного штабу. На зв’язку перебуватиме уповноважена особа  для оперативного реагування на проблемні питання.

Обласна влада спільно з сільгоспвиробниками обговорила питання впровадження обмежень у прикордонній 5-ти кілометровій зоні та механізми комунікації з силами оборони щодо реалізації відповідних заходів.
Як зазначив Михайло Криворотенко, начальник відділу забезпечення законності та правопорядку управління оборонної роботи, забезпечення законності та правопорядку Сумської ОВА, обстріли прикордонної зони у порівнянні з лютим минулого року збільшилися майже у 4 рази. Так, за лютий 2024 року на території Сумської області ворожими силами було здійснено 1093 обстріли, що призвело до загибелі 16 осіб. 37 об’єктів сільськогосподарського призначення, розташованих у прикордонних громадах, було знищено або пошкоджено за цей період.

 

Департамент агропромислового розвитку Сумської ОДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ