Програма підтримки малих агровиробників розрахована на 10 тисяч господарів і 1200 фермерів

За матеріалами інтернет-видань 10.09.2022 374
Програма підтримки малих агровиробників розрахована на 10 тисяч господарів і 1200 фермерів

За словами заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича,  до участі в програмі підтримки малих агровиробників подали заявку на отримання коштів вже понад 70 аграріїв . Відомо, що за умовою програми, фінансування надається фермерам, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь. Їм надається допомога в 3100 грн. за один гектар, але не більше 372 тис. грн. А також 5300 грн. за корову фермерам, які утримують від 3 до 100 тварин, але не більше 530 тис. грн.
Як зазначив заступник Міністра, основна умова участі в програмі – це реєстрація в державному аграрному реєстрі, який працює вже близько місяця. ДАР підтягує інформацію по ідентифікованих тваринах, а також дані з реєстру речових прав на земельні ділянки із державного земельного кадастру для того, щоб ми могли визначати: чи відповідає фермер тим критеріям, які встановлені програмою, чи ні.
Він додав, що програма розрахована на близько як 10 000 виробників сільськогосподарської продукції та 1200 фермерів, які утримують корів, із загальним охопленням у 32 тисячі тварини.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ