Проміжні підсумки жнив-2023 підбили в Сумщині: очікується виробництво зерна в 3,4 млн. тонн

За матеріалами інтернет-видань 01.09.2023 427
Проміжні підсумки жнив-2023 підбили в Сумщині: очікується виробництво зерна в 3,4 млн. тонн

Як зазначив у ході брифінгу Олександр Маслак,  директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА ,  в області обмолочено 209,7 тис. гектарів ранніх зернових та зернобобових культур.
Це становить 99,7% загальної площі до збирання. Зібрано 1 млн. 122 тис. тонн збіжжя нового врожаю при середній урожайності 53,5 ц/га. За словами посадовця, це плюс 2,9 ц/га до відповідного періоду минулого року.

Олександр Маслак зауважив, що через неможливість проведення сільськогосподарських робіт внаслідок постійних обстрілів з боку рф,  незібраними залишились близько 600 гектарів площ ранньої групи культур.

За результатами брифінгу відомо, що Сумщина намолотила  944 тис. тонн зерна основної культури - пшениці - при середній урожайності 57,2 ц/га, (+2,1 ц/га) .
Тут вже завершили збирання ріпаку, врожай якого склав  168,2 тис. тонн із середньою врожайністю 35,3 ц/га (+1,2 ц/га).

«У Сумщині достатньо складських потужностей для зберігання врожаю сільськогосподарських культур цього року. У цьому році виробництво зерна в області очікується в обсязі 3,4 млн. тонн. З урахуванням перехідних залишків загальна пропозиція зерна становитиме 4,5 млн тонн», - зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку.

Він додав, що у Сумській області 42 суб’єкти господарської діяльності надають послуги з доробки/зберігання зерна загальною місткістю до 3 млн. тонн. До того ж, потужності сільськогосподарських підприємств надають можливість додаткового зберігання до 1,5 млн. тонн зерна.

Наразі в аграріїв триває підготовка до збирання пізніх сільськогосподарських культур - соняшника, сої, кукурудзи на зерно.

Департамент агропромислового розвитку Сумської ОДА


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ