Процеси нересту риби залежать від температури води водойми

За матеріалами інтернет-видань 08.05.2024 342
Процеси нересту риби залежать від температури води водойми
Нерестова кампанія, стартувавши з початку квітня, набирає обертів. Як відомо, нерест, насамперед, залежить від температури води, що має бути у потрібних межах. Адже ікринки і мальки риби дуже чутливі до значних коливань тепла та холоду і від різкої зміни температури вони можуть уповільнити свій розвиток або навіть загинути.
І хоч для кожного з видів риб існує своя температурна точка відліку для початку розмноження, офіційний старт масштабної весняно-літньої нерестової кампанії пов’язаний зі входженням у сприятливий температурний коридор для нересту більшості прісноводних риб.

📌Першими нерестовий період починають хижі види: щука та окунь. Далі впродовж квітня до нерестового процесу приєднується переважна більшість видів нашої прісноводної іхтіофауни: білизна, судак, плітка, лящ, краснопірка, підуст, в’язь, лосось дунайський, харіус європейський та інші. Останніми, з середини або кінця травня, відкладають ікру сазан (короп), сом та лин, а карась взагалі може відкладати ікру порціями протягом всього літа.

 

Державне агентство меліорації та рибного господарства України 

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ