Упродовж минулої доби на фронті відбулося 151 боєзіткнення

За матеріалами інтернет-видань 07.07.2024 328

   Впродовж минулої доби на фронті відбулося 151 бойове зіткнення. Армія рф завдала по позиціях українських військ та населених пунктах два ракетних удари (із застосуванням двох ракет), 58 авіаударів (задіяно 76 КАБів), здійснила близько 4 тис. обстрілів, 138 з них — із реактивних систем залпового вогню, застосувала 1 041 дрон-камікадзе. Про це сьогодні, 7 липня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні і штурмові дії за підтримки авіації. Відбулося 11 бойових зіткнень в районі населених пунктів Вовчанськ, Глибоке та Липці.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося сім боєзіткнень. Сили оборони відбивали атаки противника поблизу Синьківки, Петропавлівки та Стельмахівки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські війська стали на заваді 20 атакам росіян в районі населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське Луганської області, Терни та Торського на Донеччині.

На Сіверському напрямку відбито п’ять атак біля Спірного та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 11 спроб армії РФ прорвати оборону в районі Кліщіївки, Калинівки, Іванівського і Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку агресор вчинив 16 атак у районі населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк на Донеччині. Росіяни підтримували свої дії авіаударами.

На Покровському напрямку Сили оборони відбивали 49 атак російських окупантів поблизу населених пунктів Юр’ївка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Лозуватське, Прогрес, Новоселівка Перша, Євгенівка, Яснобродівка та Карлівка Донецької області.

На Курахівському напрямку ЗСУ продовжують стримувати ворога поблизу населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку ворог здійснив чотири атаки українських позицій в районі Водяного Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось чотири бойових зіткнення. Ворог отримав жорстку відсіч біля Роботиного та Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку окупанти намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах, що на лівобережжі Дніпра на Херсонщині. Загарбники проводили п’ять атак, успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території РФ.

Сили оборони продовжують активними діями завдавати російським окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і у тилу.

За добу, що минула, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили дві артилерійські системи, зенітно-ракетний комплекс “Бук” , пункт управління БпЛА, 22 райони зосередження особового складу. 

   На зображенні може бути: текст


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ