путін і всі винні будуть притягнені до відповідальності за ракетний обстріл Кременчука - лідери G - 7

Григорій Давиденко 28.06.2022 344
 
наслідки обстрілу в Кременчуку, фото: telegram Луніна

Лідери країн "Великої сімки" (G7) на саміті у Німеччині прокоментували наслідки вчорашнього удару двома ракетами по Кременчуку Полтавської області, внаслідок якого загинули 18 і поранені більше 40 мирних громадян. Разом вони оприлюднили спільну заяву з приводу удару по торговому центру Кременчука, в якій  вимога притягнути путіна і винних до відповідальност, повідомляє "Українська правда":

  - Ми, лідери G7, рішуче засуджуємо мерзенний напад на торговий центр у Кременчуку. Ми разом із Україною оплакуємо безневинних жертв цього жорстокого нападу.

Невибіркові напади на невинних мирних жителів є військовим злочином. Президент росії путін та інші винні будуть притягнуті до відповідальності.

 Лідери "Великої сімки" підтвердили "непохитну підтримку України", і запевнили, що продовжать надавати українцям фінансову, гуманітарну, а також військову допомогу:

- Ми не заспокоїмося, поки росія не закінчить свою жорстоку і безглузду війну з Україною. Ми вітаємо зусилля, спрямовані на розширення співпраці між усіма розслідуваннями, які проводяться в Україні, і будемо активізувати співпрацю нашої поліції та судової влади з Україною, а також з відповідними організаціями. Ми вітаємо національні розслідування та зусилля щодо юрисдикції відповідно до принципу універсальної юрисдикції, якщо це відповідає національному законодавству. Безпосередні особи, які вчинили військові злочини та інші жорстокі злочини, а також посадові особи та військові керівники, відповідальні за їхнє вчинення, повинні бути притягнуті до відповідальності відповідно до міжнародного права.

Заяву підписали канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської Ради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президент США Джо Байден

А вже завтра, 29 червня, в Мадриді (Іспанія), розпочнеться дводенний саміт держав, членів НАТО. Лідери цих країн зустрінуться з метою обговорення важливих питань, що стоять перед Альянсом. На Мадридському саміті буде визначеий стратегічний напрямок НАТО на наступне десятиліття, а також конкретна військова допомога Україні у війні з державою-терористом рф..


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ