путлер використовує тему перемир'я для розбрату між союзниками України

За матеріалами інтернет-видань 24.12.2023 207

 Портников

   Ведучий Еспресо, журналіст, публіцист Віталій Портников аналізує потенційні тактики російського диктатора путіна, які можуть включати використання перемовин для сіяння розбрату серед опонентів та збереження влади у рф.

   Про це він розповів у етері Еспресо.

   "Я не говорю, що йому можуть бути непотрібні перемовини, але йому може бути потрібно говорити про перемовини, щоб досягти якогось розбрату між тими, хто йому опонує - перший момент. Інший момент, путін все ж таки, щоб ми про нього не думали, професійний політичний діяч (нехай не дуже сильно стратегічний, нехай такий, який намагається жити у своїх ілюзіях, коли йдеться про Україну та інші колишні радянські республіки), але путін точно знає, де просто результат навіть його не якогось великого хисту, а його досвіду перебування на посаді президента росії", - вважає публіцист.

Він додав, що наразі російські еліти можуть прагнути лише призупинення гострої конфронтації.

   "путін може вважати, що він зробить сильний хід, якщо у нього зараз немає сил на всю Україну, то принаймні він мирною угодою з України убезпечить багаторічне утримання так званої сірої зони, а за цей час може змінитися ситуація у світі, Сполучених Штатах, Європі. Й путін зможе завдавати удар по цій сірій зоні тоді, коли він буде впевнений, що захід або не забажає допомагати Україні, або не буде мати на це сил", - продовжує журналіст.

   За його словами, також можливий варіант Грузії: "Коли війна закінчується у недоконаному рішенні, коли народ дуже травмований війною і понад усе боїться її повторення. До влади в такій країні можуть прийти люди, які з одного боку не будуть ухвалювати якихось карколомних рішень щодо відновлення взаємин з росією (от між Грузією і росією дипломатичних взаємин досі немає), а з іншого боку не бути - це єдина конфронтація з росією так щоб її не розізлити та в такій ситуації у путіна є всі шанси. Це дуже вірогідний розвиток ситуації в нашій країні наступні роки після війни, щоб не було потім ні у кого особливого шоку", - підсумував Портников.

  • За словами американських чиновників, восени путін повідомляв, що він задоволений захопленою росією територією України і готовий до переговорів про перемир'я.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ