РЕКОРДИ НА КОРИСТЬ УКРАЇНИ

За матеріалами інтернет-видань 11.09.2023 408

Український бізнес б’є рекорди: в державі працює понад 2 млн ФОПів

Попри повномасштабне вторгнення український малий та середній бізнес продовжує розвиватися та навіть б’є довоєнні рекорди. У червні зареєстрували найбільшу кількість відкритих ФОПів за три роки. Але у прифронтових регіонах та місцях воєнних дій кількість нових підприємців суттєво скоротилася. Таку інформацію оприлюднив моніторинговий сервіс Опендатабот.

Український  бізнес б’є рекорди: в державі працює понад 2 млн ФОПів

На початок вересня в країні працюють 2 052 326 ФОПів. Попри війну, український бізнес розвивається. За червень відкрили 31 477 нових бізнесів. Це рекордна кількість за останні три роки. У середньому ж за місяць реєструється 25 тисяч підприємців. 
Та все ж війна вплинула на кількість бізнесів у прифронтових регіонах і областях, де ведуться чи велися активні бойові дії. Найбільшу кількість ФОПів втратила Донецька область –  8,2 тисяч, Харківська – 7,1; Херсонська – 4,5; Луганська – 3,7 та Запорізька – понад 2 тисячі. 
Найбільша різниця між новоствореними та закритими власними справами  у Київській, Львівській та Дніпропетровській області. 
З квітня 2022 по вересень 2023 зафіксували приріст у 12,9 тисяч у Києві; 12,3 –  на Львівщині та замикає трійцю лідерів Дніпропетровщина з 8,6 тисяч нових ФОПів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ