рф використовує Радбез ООН, аби відвернути увагу світу від Саміту миру

За матеріалами інтернет-видань 15.06.2024 398

 

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО — СУБОТА, 15 ЧЕРВНЯ 2024 РОКУ

США вважають, що РФ використовує Радбез ООН, щоб відвернути увагу від Саміту миру

РОБЕРТ ВУД, ФОТО: США В ООН

США звинуватили росію у спробі використати Раду Безпеки ООН, аби відвернути увагу міжнародної спільноти від Саміту миру у Швейцарії.

Джерело: заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд на засіданні Радбезу

Пряма мова Вуда: "Не дивно, що росія скликала сьогоднішню зустріч за день до прибуття десятків країн до Швейцарії на Саміт миру. Сьогоднішнє засідання – це прозора спроба РФ відволікти світ та звинуватити в тому, що відбувається в Україні, кого завгодно, але тільки не себе".

Деталі: За його словами, росія хоче, аби світ повірив у те, наче саме намагання України захистити себе є справжньою перешкодою для миру.

Представник США додав, що рф намагається зміцнити зв’язки з країнами, які відверто ігнорують міжнародне право та статут ООН.

Зокрема, він нагадав, що рф отримала від КНДР десятки балістичних ракет та понад 11 тисяч контейнерів з боєприпасами. Також, за його словами, рф поглибила військові відносини з Іраном, закуповуючи безпілотники, та хоче придбати балістичні ракети.

Крім того, за словами Вуда, значну роль у підтримці рф грає Китай - "шляхом поставок значної кількості верстатів, мікроелектроніки, оптики, а також техніки для БПЛА та крилатих ракет. Ці матеріали заповнюють критичні прогалини в оборонному виробничому циклі росії".

Дипломат закликав усі країни припинити військову співпрацю з росією: "Ми закликаємо всі країни припинити військову співпрацю з росією, яка підтримує її агресивну війну проти України".

Пряма мова Вуда: "Участь міжнародного співтовариства у майбутньому Саміті з питань миру в Україні, який прийматиме Швейцарія, матиме вирішальне значення для підтримки нашої спільної мети: підтримання міжнародного миру і безпеки".

Водночас представник Китаю заявив, що США поширюють брехню про те, що китайська сторона підтримує війну. За словами китайського дипломата Китай не надавав летальної зброї жодній зі сторін конфлікту і завжди суворо контролював товари подвійного призначення.

За його словами, економічне і торговельне співробітництво між Китаєм і росією відповідає правилам СОТ. 

При цьому заступник постпреда Китаю при ООН Ген Шуан закликав США припинити вводити односторонні санкції проти китайських підприємств.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ