Рідні захисників «Азовсталі» просять Зеленського завадити фейковому трибуналу над бійцями

За матеріалами інтернет-видань 09.08.2022 504
 
Окупанти обшукують українських захисників, які евакуюються із заводу "Азовсталь" у Маріуполі 17 травня. Фото Getty Images

Асоціація родин захисників "Азовсталі" просить президента Володимира Зеленського, Міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН втрутитися в ситуацію та завадити проведенню фейкового трибуналу над захисниками "Азовсталі", який окупанти готують у Маріуполі.
Про це повідомили Асоціація родин захисників "Азовсталі" у Telegram, "УП". 

"Асоціація родин захисників "Азовсталі" звертається до президента України Володимира Зеленського, до всіх міжнародних організацій, зокрема гарантів безпеки захисників "Азовсталі" – Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, з проханням втрутитися у цей театр абсурду, засудити та завадити проведення фейкових трибуналів, які загрожують бійцям полку "Азов"".

Рідні захисників підкреслили, що військовослужбовці України, які виконували визначені державою і законом обов’язки на території України, не можуть бути засудженими іншими держави, тим паче – ніким не визнаними псевдодержавами.

Також вони нагадали, що права військовополонених гарантуються Женевськими конвенціями 1949 року.

Згідно з цим документом, будь-які посягання на людську гідність військовополонених – заборонені, як і їхнє засудження чи застосування покарання без попереднього рішення законного суду.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ