Рівень вмісту хлорпірифосу в агропродукції може не допустити до європейських ринків

За матеріалами інтернет-видань 21.08.2023 232
Рівень вмісту хлорпірифосу в агропродукції може не допустити до європейських ринків

Як зазначає ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській області, в Реєстрі пестицидів та агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, міститься близько 40 препаратів з діючою речовиною хлорпірифос. З них 12 застосовувались аграріями Кіровоградської області для захисту посівів в першому півріччі 2023 року.
Найпопулярнішими стали  Нурел Д, ХАНТЕР, ЗАЛП та Шаман.

У загальній кількості застосованих інсектицидів за перше півріччя препарати з діючою речовиною хлорпірифос становлять 25%, що говорить про досить широке їх застосування в Україні.

Фахівці Держпродспоживслужби попереджають, що у країн-імпортерів української сільгосппродукції жорсткі вимоги до наявності пестицидів у ній. Зазначається, що особливо багато залишків хлорпірифосу накопичується в олійних культурах, продукція переробки яких є важливими експортними товарами.
Тому необхідно технологічно точно дотримуватись рекомендацій по застосуванню препаратів з діючою речовиною хлорпірифос і хлорпірифос-метил або навіть замінити їх на більш безпечні. Продукція рослинництва, яку планується експортувати до країн ЄС, має бути перевірена на залишковий вміст пестицидів у лабораторних умовах і відповідати вимогам країни, до якої вона експортується.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ