Різке підвищення початкової ставки на аукціонах Укрзалізниці збільшує вартість доставки збіжжя до порту на 53%

За матеріалами інтернет-видань 01.12.2022 417
Різке підвищення початкової ставки на аукціонах Укрзалізниці збільшує вартість доставки збіжжя до порту на 53%

У ході засідання Координаційної ради з питань логістики в сільському господарстві Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський спільно з представниками Всеукраїнської аграрної ради (ВАР), Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) та АТ «Укрзалізниця» обговорили критичні питання для агросектору, пов’язані з логістикою.
Представники аграрних асоціацій  занепокоєні різким підвищенням початкової ставки на аукціонах з використання хопер-зерновозів АТ «Укрзалізниця» з 2817 грн. до 4300 грн. Таке зростання веде до збільшення фактичної вартості доставки аграрної продукції до порту на 53%. Це  негативно вплине на учасників ринку. У свою чергу представники АТ «Укрзалізниця» підтвердили, що така ціна склалася через підвищення попиту на використання вагонів.
Лідери агробізнесових кіл наголосили на необхідності збільшення часового горизонту для  аукціонів з використання хопер-зерновозів АТ «Укрзалізниця» та завчасні повідомлення про такі аукціони. АТ «Укрзалізниця» повідомило, що 2 грудня буде офіційно оголошено про торги на другу декаду грудня (орієнтовно 300 вагонів на добу).

Також йшлося про продовження практики проведення аукціонів з завчасною подачею електронних заявок (ЕЛЗ) від переможців аукціонів. Учасники обговорили можливість у зазначеній заявці попередньо проставляти пункт навантаження вагонів без прив’язки до пункту вивантаження. Існує домовленість з цього питання напрацювати спільне рішення.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ