Роковини загибелі сержанта Журавля і військовополонених ЗСУ в Оленівці

За матеріалами інтернет-видань 30.07.2023 477
Журавель Ярослав Сергійович.jpg
    Трагедія, жах і злочин.
Здати на пекельні муки і катування.
Шлях до Оленівки почався з мученицької загибелі сержанта Ярославля Журавля, родом із Верхньодніпровського району Дніпропетровської області.
   Якого в липні 2020-го залишили конати на сонці, в муках від зневоднення і втрати крові, повільно, коли кожна хвилина катування була, як пекло...
   Було заборонено задіяти військові підрозділи. Буцімто щоб "не провокувати" рашистів.
Просто чекали, коли ж він сконає. А він чекав допомоги.
Його потім росіяни повернули. Мертвим.
Від тоді почався шлях до Оленівки...
На зображенні може бути: текст
    Щойно минув рік від страшного терористичного злочину в Оленівці. Там вночі проти 29 липня запалювальними снарядами рашистські виродки спалили українських бійців, яким наказав здатися в полон особисто Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський, повідомивши їм, що все домовлено і їх одразу заберуть додому. Є переконливі дані про 57 загиблих. З них ідентифіковано 52 убитих.
   Про цей злочин відразу після його скоєння терміново постаралися забути в офіційних медія та заявах влади. Оленівку згадували переважно у контексті брехливих рашистських заяв, ніби це самі українці Хаймарсом убили своїх героїв. Коли брехня була спростована й відкинута всіма у світі, про злочин в Оленівці поспішили забути.
   Та ще й Кирило Буданов зробив заяву, яку я досі не можу сам пояснити, - взявся... виправдовувати керівництво рф та рашистські мо і генштаб. То був повний треш: мовляв, москва дуже хотіла створити гарні умови для полонених, а місцеві з динири централізоване фінансування розікрали і, коли шойгу направив комісію для перевірки, щоб приховати розкрадання, спалили корпус із ув'язненими.... Це дійсно було поза межами...
   Тому очікую заяви Зеленського, звільнених командирів Азову. Це ж у нас іще не "перегорнута сторінка". Принаймні добре, хоч підозру оголосили начальникові тюрми "Оленівка".
   Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ