Рятувальники Миколаївщини 6 годин боролися з вогнем, аби він не спалив соняшникові поля

За матеріалами інтернет-видань 23.07.2024 95
Рятувальники Миколаївщини 6 годин боролися з вогнем, аби він не спалив соняшникові поля

Вдень 22 липня на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що за межами с. Шостакове Ольшанської територіальної громади Миколаївської області спалахнула масштабна пожежа. Вогонь загрожував засіяним полям соняшника.
На місце загорання направлено  кілька державних пожежно-рятувальних частин та чергову зміну оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Майже шість годин знадобилось вогнеборцям для приборкання полум'я. Оскільки, найбільші осередки горіння “ховались” за щільно захаращеними чагарниками. Відсутність під'їзду з інших боків пожежі також не давало рятувальникам оперативно зупинити вогонь.

Вже надвечір хлопцям вдалось все ж таки ліквідувати пожежу, її площа склала близько 20 га. Паралельно відбувався моніторинг з повітря за допомогою БпЛА.
Від ДСНС залучались майже 20 вогнеборців, 4 спецавтомобілі. Підвіз води допомагав забезпечувати місцевий підприємець.

ДСНС України зазначає, що загалом минулої доби у природних екосистемах держави виникло 177 пожеж загальною площею майже 138 га .

Лідером серед регіонів у вогні стали Одещина – 33 пожежі (площею 7,8 га), Дніпропетровщина - 25 пожеж (17,13 га) та Запорізька область, де виникло 23 пожежі (площею 10, 73 га).

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області

ДСНС України 

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ