Рятувальники вже локалізували пожежу у Новомосковську, допомогу постраждалим надасть виконком, - Сергій Рєзнік

За матеріалами інтернет-видань 18.03.2023 422
Рятувальники вже локалізували пожежу у Новомосковську, допомогу постраждалим надасть виконком, - Сергій Рєзнік

Рятувальникам вдалося локалізувати пожежу на території новомосковського підприємства, де зайнялися нафтопродукти. Загрози розповсюдження вогню на житловий сектор немає. Про це повідомив Міський голова - Сергій Рєзнік.
За його словами,  цієї ночі кілька ворожих шахедів влучили по об'єкту критичної інфраструктури у Новомосковську. Пошкоджені 10 житлових будинків, що знаходяться поруч з ураженим промисловим підприємством.

Сергій Рєзнік зауважив, що фахівці ВСП «Новомосковський РВ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» в період з 07год.20хв. до 09год. 35хв. 18 березня 2023 року провели дослідження повітря в житловому кварталі поблизу джерела викидів.

Офіційний висновок фахівців:
«При проведенні досліджень на вміст шкідливих речовин за показниками, що досліджувалися в атмосферному повітрі в точці відбору №1 по вмісту діоксиду азоту, сірчистого ангідриду, оксиду вуглецю, пилу недиференційованого – результати досліджень не перевищують гранично допустимі концентрації відповідно до вимог наказу МОЗ від 14.01.2020 р. № 52 «Про затвердження гігієнічних регламентів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць».

Також було проведено моніторингові дослідження радіаційного фону - дозиметричний контроль в трьох точках навколо осередку надзвичайної події. Результати вимірювань: 0,17 мкр/год, 0,16 мкр/год, 0,17 мкр/год, що не перевищує допустимі показники – до 25 мкр/год.


Як зазначив очільник Новомосковська, прийнято рішення щодо організації матеріальної допомоги з бюджету міста для постраждалих в результаті російської підступної нічної атаки.
Власникам постраждалого житла з понеділка необхідно звернутися з відповідною заявою до виконкому.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ