«Сади Перемоги» дають вже плоди: Магдалинівська громада збирає кабачата і огірки

За матеріалами інтернет-видань 18.07.2022 845
«Сади Перемоги» дають вже плоди: Магдалинівська громада збирає кабачата і огірки

У Магдалинівській громаді Новомосковського району кабачата і огірки  - перші плоди «Садів Перемоги». Вже отримали з громадських городів понад 5 тонн кабачків і майже тонну огірків. Достигають солодкий перець і помідори. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
За словами  голови Магдалинівської громади Володимира Дробітька, перший врожай порадував. Кожні 3-4 дні збираємо кабачки і огірки.

"Частину роздаємо переселенцям. А ще робимо заготовки на зиму. Господині громади чаклують над різноманітними закрутками. Це й ікра, і салати. Консервацію передаватимемо лікарням, освітнім закладам, родинам переселенців», – радіє врожаю Володимир Дробітько.

Під «Садами Перемоги» у громаді - понад 12 га комунальної землі. Майже 10 га засадили картоплею. Решту – кабачками, огірками, солодким перцем, помідорами. За врожаєм ретельно доглядали. Вносили добрива, обробляли від шкідників, пололи бур’яни.
В одному із сіл громади навіть організували крапельний полив на грядках з огірками, а  картоплю обробляли спеціальними агродронами.
Загалом у Магдалинівській громаді мешкають понад 1,1 тис переселенців. З них майже 300 – діти.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ