Самоізоляція для безсимптомних пацієнтів з COVID-19 – 5 днів

За матеріалами інтернет-видань 09.02.2022 561

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до наказу щодо організації надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Зокрема, рекомендовано скорочення мінімальної тривалості лікування безсимптомних пацієнтів з COVID-19 до 5 днів із дати появи перших симптомів або з дати взяття матеріалу на дослідження. Це дозволяє зменшити термін перебування під медичним наглядом пацієнтів, які мають легкий перебіг хвороби.


«Дані останніх досліджень показують, що більшість випадків передачі коронавірусної хвороби відбувається за 1-2 дні до появи симптомів, а також у наступні 2-3 дні після їх появи. До того ж, штам «Омікрон» має значно менший інкубаційний період у порівнянні з іншими варіантами вірусу», – наголосив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.


Раніше пацієнт мав перебувати на ізоляції не менше, ніж 10 днів від дати появи симптомів або ж від дати взяття матеріалу на тестування. Повторне тестування на COVID-19 також слід було проводити не раніше, ніж 10 днів із часу появи симптомів чи першого позитивного тесту.

Наразі самоізоляцію можна завершувати за умови відсутності симптомів захворювання через 5 днів від дати їхньої появи або від дати отримання позитивного результату тестування.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ