Серед українських горішників популярним стає мигдаль
Доволі популярною культурою серед українських горішників поступово стає мигдаль, хоч до цього часу промислових мигдалевих садів в Україні не було, передає EastFruit.
Про це розповів президент ВГО «Українська горіхова асоціація» Геннадій Юдін,
«На сьогодні Україна 100% нетто-імпортер мигдалю, і він б’є рекорди по об’ємам його постачання в країну. З одночасним зменшенням кількості імпортованого фундука, оскільки в промислове плодоношення вступають вже наші сади», – наголосив Геннадій Юдін.
Водночас після різкого зростання популярності фундукових садів, поступово починають закладати мигдалеві, пише SEEDS. Тому важливим завдання на сьогодні є визначення кращих сортів цієї культури, які підійдуть для промислового вирощуванням.
Низка перспективних сортів мигдалю іспанської селекції нині проходять активну апробацію в розпліднику Валерія Бурова у Кіровоградській області, повідомив президент ВГО «Українська горіхова асоціація».
«Мигдаль – це нова культура, яка потрапляє до промислового вирощування, і ми вже готуємо фундамент для його майбутнього експорту, разом з фундуком презентуємо українські горіхи на міжнародних виставках, щоб показати потенційним споживачам якість нашого фундука та мигдалю», – додав Геннадій Юдін.
Як нагадує Тechhorticulture.com, в Україні площа промислових горіхових садів становить 14,2 тис. га, 7,9 тис. га з яких – фундукові сади, близько 6,1 тис. га – сади волоського горіху, близько 0,15 тис. га – мигдалеві. Домінуючою культурою в закладених горіхових садах в останні роки є фундук. З новостворених 1172 гектарів горіхових садів – 95% складають саме промислові фундукові сади.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я