Шалена пропозиція залишків зернових з України створює тиск на ціну

За матеріалами інтернет-видань 23.06.2022 468

Станом на 19 червня  Україна експортувала близько 1,5 млн. тонн зернових, олійних та продуктів переробки. За  травень експорт склав 1,5 млн. тонн. Це свідчить, що експорт поступово розвивається та збільшується. Повідомив у Телеграм - каналі 23 червня SPIKE BROKERS.
Зокрема, зазначається про   збільшення темпів експорту в Україні: в середньому 200-400 тисяч тонн зернових, олійних та продуктів переробки на місяць.  
 В умовах логістичної обмеженості на експорт, ціни на зерно все ж будуть знижуватися під тиском пропозиції, яка наразі перевищує логістичні можливості. Це аксіома до моменту розблокування портів або збільшення пропускної здатності логістики до 5 млн. тонн на місяць.   
 
Насичення Європейського ринку власним новим врожаєм, у поєднанні з активною пропозицією кукурудзи з України, - продовжує тиск на ціну зернових. Ціни скоригувалися донизу у багатьох напрямках. Спостерігається інверсія ціни на кукурудзу (коли кожен наступний місяць дешевший за попередній)   
Пшениця зберігає позиції і користується попитом у покупців. Ціни дещо зазнали коригування до низу, але все ще знаходяться на досить привабливих рівнях для продавців. Зокрема, виділяється активний попит із хорошими цінами у напрямку Німеччини.  
Ціна на соняшник продовжує коригуватися до низу. В напрямку Румунії ціни вже ось-ось просядуть нижче 600$ DAP доставлено. Насиченість Європейської переробки олійними культурами (новий власний врожай ріпаку, очікуваний новий врожай соняшнику та шалена пропозиція залишків з України) створює тиск на ціну.
Ціна на ріпак втратила близько 80 євро за тонну за останній тиждень. Європейський ринок в очікуванні власного врожаю та активної пропозиції з України, - йдеться у повідомленні.  
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ