Що таке «шалений мед» і чому його споживання не перевищує столову ложку на день

За матеріалами інтернет-видань 14.06.2024 394
Що таке «шалений мед» і чому його споживання не перевищує столову ложку на день

Турецький "шалений мед" користується великою популярністю у світі. Найчастіше бджоли його готують у горах на Чорноморському узбережжі країни з нектару рослини рододендрону. Цей мед має масу шанувальників, які стверджують, що при обережному його застосуванні він допомагає позбутися ряду недугів, наприклад, прискореного серцебиття, проблем зі шлунком і гіпертонією. Є любителі, які цінують його за те, що він дає їм відчуття легкого, приємного сп'яніння, яке до того ж тішить їх забавними галюцинаціями (тут головне не переборщити, інакше можна серйозно втратити зв'язок з реальністю). Але більшість фанатів цього меду з-поміж чоловіків за 50, які сподіваються посилити потенцію.
🔻Власник медового магазинчика Неджметтін Чолак, впевнений у цілющих властивостях "шаленого меду" і рекомендує його до вживання, проте попереджає, що доза не повинна перевищувати столової ложки на день (кілограм рододендронового меду він продає за 55 євро). Великі дози можуть погіршити самопочуття. Для підвищення потенції він рекомендує каштановий мед, який, на його думку, діє не гірше. І головне безпечніший. Адже чоловіки дуже часто у гонитві за ефектом втрачають контроль над дозою і це закінчується лікарняним ліжком. Щоб знизити ризик негативних наслідків Чолак ніколи не пускає рододендроновий мед у продаж одразу після відкачування. А дає йому вистоятись кілька місяців. Так його дія пом'якшується.
🔻"Шалений мед" фігурує в детиктивному романі Агати Крісті «Привиди у Венеції». Там цей мед виступає знаряддям вбивства, а також героїня роману використовує його, щоб викликати галюцинації у знаменитого детектива Еркюля Пуаро і тим самим перешкодити розслідуванню.
🔻Наслідки вживання цього меду часто потрапляють у ЗМІ. Так у серпні 2022 року в провінції Дюздже, молодий ведмідь забрався на пасіку, розкрив кілька вуликів і надмірно пригостився цим солодким продуктом. В результаті знепритомнів прямо на пасіці і йому навіть довелося надавати ветеринарну допомогу. У тому ж місяці водій автобуса втратив свідомість і врізався в автомобілі, що стояли біля світлофора. Він заявив, що причиною такого стану стало вживання "шаленого меду".
🔻Професор медицини Абдулкадір Гундуз стверджує, що у його приватній клініці від наслідків вживання цього меду щорічно проходить лікування від 30 до 100 осіб. І це лише мала частина жертв цього продукту. Лікар упевнений, що щороку від негативних наслідків страждають тисячі людей. Особливо багато таких випадків у сезон з теплим та дощовим травнем та червнем. Тоді рододендрон виділяє більше нектару і "шалений мед" стає "міцнішим".
🔻 Цікава деталь: професор підтвердив, що більшість жертв цього меду (понад 80%) це чоловіки віком від 50 років, які вживали його в надії підвищити свою сексуальну активність. Так у січні 2021 року шістдесятирічний чоловік на ім'я Демірджі розмістив у фейсбуці фото де він під крапельницею і під ним промовистий підпис: "Спробував "шалений мед". Майже помер. Прикро, що даремно".

 

Пасіка День за Днем

Наступна
Цитата дня
Теги: ОТГСвіт

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ