Що трапиться зі світом в разі відключення всіх супутників [ВІДЕО]

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2021 159

Супутник

Німецьке аерокосмічне агентство (DLR) розповіло, що трапиться, якщо раптово всі супутники на земній орбіті перестануть працювати. Як виявилося, людство буде відкинуто назад на десятиліття, а в світі настане інформаційний і технологічний колапс.

Відео під назвою “День без космосу” розповідає про те, як сильно людство залежить від космічних технологій. Наприклад, якщо відмовлять супутники європейської системи Galileo, будуть втрачені високоточні мітки часу. Це спровокує фінансову кризу, коли ніхто не зможе зняти гроші зі свого рахунку. Слідом почнуться проблеми в електромережах, а перельоти стануть неможливими.

Не буде ні інтернету, ні мобільного зв’язку, а прогноз погоди стане ще менш точним. Неможливість прогнозування температури повітря, швидкості вітру та інших даних матиме далекосяжні наслідки для всіх секторів, що покладаються на надійні кліматичні відомості. Виявиться паралізованою і робота служб швидкого реагування, оскільки їх можливості своєчасного вирішення надзвичайних ситуацій обмежаться. Ніхто не буде знати про наближення землетрусів, а гасити лісові пожежі і запобігати повені виявиться складніше.

“Космічні польоти стали рушійною силою розвитку технологій майбутнього. Підтримка та захист нашої космічної інфраструктури абсолютно необхідні. Ми живемо в глобальному суспільстві, заснованому на знаннях, і космос надає важливі базові та трансформаційні послуги”, — резюмують представники DLR.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ