Шмигаль хоче за два роки в ЄС, аби «пиляти» і їхній бюджет?

Григорій Давиденко 31.01.2023 328
На зображенні може бути: 1 особа та текст «краща ціна яйця вагов 1кг/170 1кг/ грн VICTORIA| JOY|»
     Численні корупційні скандали у владній верхівці минулого тижня залишили без особливої уваги нижче наведене повідомлення нашого уряду. Схоже на те, воно зроблене умисне, аби відвернути увагу суспільства від високопосадовців-казнокрадів, мародерів на крові, які у час жорстокої війни з московією своїми пограбуваннями державного бюджету фактично допомагають агресору. Ось що заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Politico, яке поширив Укрінформ. 

      «У нас є дуже амбітний план приєднатися до Європейського Союзу упродовж наступних двох років. Тож ми очікуємо, що цього року, у 2023 році, ми вже можемо мати цю передвступну стадію переговорів», - сказав Шмигаль.

    Певно ж, ця добра за намірами заява на фоні резонансних крадіжок обороннного бюджету Міноборони, яке очолює давній партнер Шмигаля Олексій Резніков, гучно дисонує із ділами, тобто закупленими яйцями для бійців ЗСУ по 170 гривень за десяток і картоплею по 24 гривні за кілограм. Це більш ніж удвічі вище за сучасні ринкові ціни на ці продукти. Можна згадати і "третю осорбу держави" - Кирила Тимошенка, який курував "Велике Крадівництіо" і поцупив позашляховик із волонтерської допомоги США, ексочільника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, котрий перевів 1, 5 мільярди державних гривень на фірму близької подруги, і т. п.

Кирило Тимошенко використовує авто, передане Україні для гуманітарних цілей  | Новини Останній Бастіон

    Свої фахові зауваження з приводу несподіваної заяви Шмагаля, з якою він вискочив, як Пилип з конопель, навів політолог-міжнародник Тарас Чорновіл на сторінці в ФБ. Далі його пряма мова.

     Безхребетний прем'єр Шмигаль пробує за словоблуддям приховати той факт, що з президентської опи йому (як і Стефанчуку) заборонили реалізовувати план набуття статусу кандидата в ЄС. Так-так, поки ще тільки його, бо статус нам дали авансом. Фактично, не бажаючи припиняти підтримку корупції, звільняти та віддавати під слідство й суд своїх чиновників-розкрадачів, зрадників, просто неефективних службовців, які призначені за протекцією людей із його оточення, ухвалювати належні закони, припинити згортання судової реформи й продовження інших неприйнятних у Європі дій, включно з антиконституційною цензурою, саме Зеленський уже закрив нам двері в ЄС і НАТО. Тільки бажання його самого та оточення стояти понад законом може коштувати нам майбутнього.
      Ще до кінця року наші чиновники й пропагандисти не червоніючи брехали, як Україна семимильними кроками завершує виконання вимог ЄС, як ми вже всі сім пунктів реалізували, як пройшли навіть далі й уже виконуємо зобов'язання для набуття повноцінного членства. Тут особливо постаралася профільна, досі ще не засуджена за розкрадання в уряді Азарова віце-прем'єрка Стефанішина. Але зараз уже розповідати казочки про "успішне виконання", коли всі пункти або не виконанні, або виконані не так, а часом і діаметрально навпаки, стає неможливо. Реалізовано тільки одну із семи передумов - закон про нацменшини, як і практику його виконання. А найбільше обурення в ЄС викликала брутальна узурпація влади, всупереч застереженням усіх інституцій ЄС у законі про КСУ.
       І після деякого замовчування теми Євроінтеграції, на авансцену виставили Шмигаля. Це було чимось дуже схожим на вересневу "заявку" Зеленського на вступ у НАТО - придумати абсолютно неприйнятний для Альянсу механізм і вимагати його застосування до нас без будь-якого виконання вимог, стандартів, критеріїв (поза військовою складовою). Й потім обурюватися - ну чому нас туди не беруть? Точнісінько те саме зробив зараз Шмигаль стосовно ЄС. Він проголосив "амбітний план" повноцінного вступу за два роки. Це при тому, що за понад пів року було повністю провалено навіть не "початкову школу", а "дитсадок" у цьому питанні. Кандидатство нам дали авансом. Далі ми пост-фактум мали виконати саме план дій для його отримання. І лише після цього для нас почали б готувати план дій для майбутнього приєднання. Якби не війна і небажання підіграти москві, то, за правилами, нас мали б позбавити навіть статусу кандидата. А в цей час Шмигаль фантазує про свій "амбітний план"...
      Навіть не уявляю, для кого й чого Шмигаль розповідає усі ці казочки? Щось подібне говорити Брюсселю - це смішно. Ще раз - із нами навіть не планують починати консультації про напрацювання плану дій для вступу! Може, наші думають, що знову вдасться в'їхати на спині наших ЗСУ, героїзмом яких захоплюється весь світ? Ні, вже не пройде. Бо в ЄС вступають не Збройні Сили, а президент у нас не Залужний.
ЗМІ показали, як голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації  Валентин Резніченко та його фітнестренерка Яна Хланта пов'язані з  консультантом ''Великого будівництва'' Юрієм Голиком | Українська правда
     Тому схоже, що ці фантазії спрямовані на внутрішній ринок, щоб сподобатися всесильній опі та зберегти себе коханого на посаді й укотре набрехати українцям... У мене лише одне питання: а чим наша влада відрізняється від московської чи білоруської? Ті також брешуть, зраджують, обманюють, узурпують, крадуть, урізають права й свободи, а потім обурюються, що до них не так ставляться...

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ