Січеславщина бореться і вітає всіх оборонців України з величними святами!

Григорій Давиденко 14.10.2022 325
На зображенні може бути: 3 людини та текст
         Сьогодні Дніпропетровщина і вся держава вшановує своїх легендарних, незламних Захисників і Захисниць України. Увесь Український народ, в усьому великому світі, робить необхідне для найшвидшої Перемоги над тисячолітнім підлим ворогом. Уранці голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук назвав нові воєнні злочини московитських військ в Межівському та Нікопольському районах та щиро привітав героїв передової лінії фронту з трьома величними святами:
        - Вітаю з Днем Захисника і Захисниці, Днем Українського Козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці!
Нині серця мільйонів українців сповнені почуттям гордості та поваги до людей, чия сміливість назавжди залишиться втіленням любові й поваги до своєї країни.
Спрадавна Пресвяту Богородицю вважали заступницею народу України і покровителькою українського козацтва, яке захищало рідну землю від ворогів. В цей важкий та буремний час українці знову довели – в їхніх жилах тече кров вільних і відважних козаків.
          Сьогоднішній день – особливий для всіх нас. Адже саме від наших воїнів нині залежить майбутнє держави.
Щирі вітання усім героям, які звитяжно боронять суверенітет і територіальну цілісність України, мир та спокій нашого народу!
Дякую за те, що захищаєте! Цінуємо кожного і кожну.
Нехай Пресвята Богородиця береже всіх наших воїнів, всіх українців під своїм Покровом і подарує мир та спокій рідній землі!
Щодо ситуації в області минулої ночі.
Декілька районів області вночі зазнали ворожих атак. Є постраждалий.
🔺В Межівській громаді, що в Синельниківському районі, внаслідок обстрілу пошкоджено підприємство, приватний будинок, дві пожежі ліквідовано рятувальниками. Ураження дістав один чоловік 1971 року народження.
🔺По Нікопольському району з важкої артилерії і «Градів» окупанти гатили ледь не всю ніч, скерували по мирних громадах і дрони. Попередньо – без жертв.
Першотравненська, Червоногригорівська і Мирівська громади – там пошкоджено кілька приватних будинків, газогін та електромережі.
        Окупанти б’ють по Нікопольщині зі сторони окупованого Енергодара, в якому, за даними Генштабу, днями було зафіксовано збільшення особового складу окупаційних військ рф на території АЕС. Ворог використовує станцію, як базу для розміщення військових, адже об’єкт не обстрілюється.
🔺З хороших новин: над Нікопольським і Дніпровським районами вночі наші сили ППО збили 4 ворожі дрони-камікадзе.
🔺В інших районах Дніпропетровщини ніч минула без обстрілів. В нормі залишаються показники радіаційного фону.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ