Січеславщино, з Днем народження!

За матеріалами інтернет-видань 27.02.2023 576
Січеславщино, з Днем народження!

27 лютого 1932 року спеціальною постановою Президії ЦВК СРСР  затверджено рішення про створення на території України 5-ти областей – Київської, Харківської, Вінницької, Дніпропетровської та Одеської. Про це зазначає на офіційному сайті Дніпропетровська обласна рада.
Тоді Дніпропетровщина представляла собою 4 міста та 50 районів з населенням – 4 032 200 осіб.
Дніпропетровська область розташована у самому серці України, на перетині ключових автомобільних, залізничних та водних логістичних маршрутів. Тут  поєднані потужна металургія та наукові дослідження, передові технології в аграрному секторі та виробництво органічної продукції, видобування металевих руд і потужні титанові й феросплавні виробництва, а також розвинений IT-сектор. Область формує близько 10% ВВП всієї країни, а її бюджет є одним з найбільших серед регіонів.
Дніпропетровська область має одну з найбільших часток сільськогосподарських угідь – понад 2 млн. га. Більшість підприємств комплексу є змішаними господарствами, які ефективно поєднують рослинництво (переважно зернові та олійні культури) та тваринництво (виробництво м’яса). Аграрний сектор активно впроваджує технології точного землеробства, вирощування органічної продукції, інтенсивного садівництва та ягідництва.
З початку повномасштабного вторгнення, яке в лютому 2022 року розпочала рф проти України, область стала хабом для релокованих підприємств, закладів вищої освіти, ІТ-компаній та дослідних установ.
Наразі в Дніпропетровщині зареєстровано понад 300 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Найбільше переселенців у Дніпрі та Кривому Розі. Тільки з громад Криворізького, Нікопольського та Синельниківського районів через численні артобстріли та ракетні удари виїхало понад 30 тисяч жителів. 9 громад Січеславщини розташовані у районах проведення бойових дій.  
Дніпропетровщина вдячна проактивним всесвітньо відомим організаціям, що надають необхідну допомогу в регіоні під час війни. А також вдячна людям, які не скорилися біді і продовжують працювати і захищати рідну землю від окупантів.

"Край сильних. Що міцно стоять проти жорстокого ворога.
Край чуйних. Що прихищають, допомагають, лікують, волонтерять.
Край патріотичних. Що живуть з Україною в серці та щодня гарують заради перемоги.  
Край працьовитих. Що здобули для регіону статус промислового гіганта.
Край вільних…", - так  привітав Січеславщину  голова ОВА Сергій Лисак.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ