Січеславські аграрії сподіваються на 1 млн. тонн пшениці наступного року

За матеріалами інтернет-видань 05.10.2022 425
Січеславські аграрії сподіваються на 1 млн. тонн пшениці наступного року

За словами директора Інституту зернових культур НААН Владислава Черчеля, в Дніпропетровській  області наступного року очікується  незначне зменшення врожаю. Бо засіяли менше 40% полів, відведених під озимі зернові.

"Втім, навіть за найбільш песимістичними прогнозами, наступного року зберемо понад 1 млн. тонн пшениці. Цього вдосталь, аби забезпечити мешканців області продовольством. Ще і залишиться для експорту», - заспокоїв Владислав Черчель.

Загалом під озимі в області планується понад 700 тисяч га.
Наразі січеславські аграрії збирають соняшник, кукурудзу. Перші результати є:  понад 350 тисяч тонн соняшника і понад 40 тисяч тонн кукурудзи.  
На думку Владислава Черчеля, врожайність пізніх ярих – на рівні минулих років. Нині оброблено 12 тис. га полів. У планах – 292 тис. га.
Як зазначив начальник регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак, наприкінці вересня та на початку жовтня були дощі. Через це збір пізніх ярих та посів озимих затрималися. Але за прогнозами, до середини жовтня буде сухо і тепло. Така погода сприятиме роботам у полі.
Ймовірно, аграрії працюватимуть до листопада.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ